Napravite piletinu na španski način
Foto: Fejsbuk

Napravite piletinu na španski način

Potrebno je samo 20 minuta.

Piletinu mnogi vole, a njena prednost je što se zaista može napraviti na mnogo raznih načina te se uklopiti uz razna jela. Ako više ne znate što biste s njom jer vam se čini da ste već isprobali sve recepte, probajte s ovim.

Priprema nije pretjerano zahtjevna, a definitivno nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu piletine kakva se priprema u Španiji, piše The Happy Foodie.

Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino – uz ulje, so i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta, prenosi Avaz



Sastojci:

piletina u komadima

4 čehna češnjaka

1 sušeni čili

0,5 čaše bijelog vina

svježi ružmarin

so, crni biber

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

Komade piletine posolite i pobiberite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju. Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu ispržite češnjak. Dodajte sušeni čili i ponovo dodajte piletinu.

Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta. Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta. Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pripremiti krompir, rižu, povrće… Opcije su bezbrojne, piše Večernji.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)