OVAJ TRIK ĆE VAS SPASITI MUKE Evo kako da očistite zagorjelo posuđe
Foto: Pexels

OVAJ TRIK ĆE VAS SPASITI MUKE Evo kako da očistite zagorjelo posuđe

Rješenje se nalazi u vašoj kuhinji.

Vjerujemo da je gotovo svaka domaćica barem jednom doživjela to da joj hrana zagori, a samim tim i posuda u kojoj se hrana spremala. Crne mrlje tada najčešće uklanjamo žicom i agresivnim hemikalijama, a rješenje se nalazi tamo gdje je i problem nastao – u vašoj kuhinji.

Sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagorio, jeste jedna kesica praška za pecivo i jedna kesica sode bikarbone.

U zagorjeli sud sipajte malo vode, dodajte prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa stavite da ključa.



Zagorjeli dijelovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete ih ukloniti sunđerom ili starom četkicom.

Ukoliko ne uspijete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)