Ručak koji ćete obožavati: Musaka s piletinom
Foto: Pexels

Ručak koji ćete obožavati: Musaka s piletinom

Malo neobično jelo.

Ako razmišljate šta ćete za ručak, evo ideje…

Sastojci:

1 kg krompira

500 g pilećeg bijelog mesa



1 veći crni luk

3 jaja

400 ml jogurta

100 g kačkavalja

50 g parmezana

peršun

so, biber

Priprema:

Piletinu operite i isjecite na kockice.

Propržite sitno isjeckan crni luk, kada dobije lijepu boju, dodajte piletinu, posolite, pobiberite, pa dinstajte oko 10 minuta.

Krompir oguštite, isjecite na kolutove. Prokuvajte ga kratko, par minuta, pa ih izvadite iz vode.

Jaja umutite, umiješajte jogurt i malo posolite.

Pleh premažite s malo masnoće.

Prvo dno prekrijte polovinom krompira, pa narendajte preko polovinu kačkavalja.

Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovinom smjese od jaja i jogurta i pospite s drugom polovinom kačkavalja.

Zatim, preko toga stavite ostatak krompira, pospite sa rendanim parmezanom i prelijte s ostatkom smese od jaja i jogurta.

Po želji možete posuti i s malo sjeckanog peršuna.

Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)