SEZONCI TRAŽENA “ROBA” Ugostiteljski poslovi na primorju donose visoke zarade
Foto: Pexels

SEZONCI TRAŽENA “ROBA” Ugostiteljski poslovi na primorju donose visoke zarade

Glavni kuvar u Hrvatskoj ili Crnoj Gori može da zaradi i do 4.000 evra mjesečno.

Posao kuvara, ali i drugih poslova u ugostiteljskoj industriji, ove sezone na jadranskom primorju među najplaćenijim sezonskim poslovima.

Glavni kuvar u Hrvatskoj ili Crnoj Gori može da zaradi i do 4.000 evra mjesečno, dok je početna plata pomoćnih kuvara u većini slučajeva oko 1.200-1.300 evra.

Da je tako, potvrđuje i jedan oglas koji je privukao pažnju mnogih korisnika Instagrama, bilo da su profesionalni kuvari ili ne. U pitanju je ponuda za sezonski posao u hotelu koji se nalazi “u blizini Budve”.



– Startna plata kuvara je 1.250 evra. Obezbijeđen smještaj i hrana u sklopu objekta. Radi se 40 sati nedjeljno, 2 dana slobodno – navedeno je u objavi i napomenuto da je neophodno poslati radnu biografiju sa fotografijom prilikom apliciranja.

“Kuvar na roštilju” će u jednom crnogorskom primorskom mjestu biti plaćen od 1.300 do 1.500 evra. Plata zavisi od iskustva, kako kažu u ovom oglasu na jednom sajtu za zapošljavanje, a radi se u smjenama šest dana u nedelji, odnosno od 40 do 42 sata.

– Na novootvorenom mjestu brze hrane potreban je radnik sa iskustvom za rad na roštilju. Osiguranje, plata 1.500 evra. Hrana i smještaj obezbijeđeni – stoji u sličnoj ponudi za posao u Virpazaru.

Kuvar u restoranu u Hrvatskoj će imati platu od oko 2.000-2.500 evra, a u nekim objektima ugostiteljski radnici mogu zaraditi i do 4.000 evra, sudeći po nekim oglašivačkim sajtovima.

U Makarskoj, na primjer, jedan poslodavac nudi zaradu od 1.800 do 2.230 evra tokom sezone, dok će majstor kulinarskog zanata u Dubrovniku, na primjer, biti plaćen oko 3.000 evra.

Kategorija stalnih sezonaca uskoro u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore planira da smanji nezaposlenost i reguliše manjak radne snage tokom turističke sezone tako što će uvesti kategoriju stalnog sezonskog radnika, pisale su ranije Vijesti onlajn.

Time bi se, kako kažu, zaposleni zadržali na poslovima i van turističke sezone, dobijali bi platu i uplatu doprinosa i kada ne rade, dok bi poslodavci dobili stalnu radnu snagu, i za dijelove godine sa manjim obimom posla.

Pomenuta Hrvatska je ovu mjeru uvela još prije nekoliko godina i do sada je u njoj je registrovano više od 5.000 stalnih sezonskih radnika, piše Blic.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)