Pripazite šta jedete jer neka hrana može izazivati glavobolje
Boli li vas glava učestalo svakako obratite pažnju na svoju prehranu, a koju hranu biste trebali izbjegavati saznajte u nastavku.
Glavobolja je vrlo učestala kod mnogih.
Puno je razloga koji mogu uzrokovati glavobolju.
Svakako radi li se o hroničnim glavoboljama koje su jake i učestale posjetite doktora.
Uzroci su razni od stresa, umora, lošeg vida, ali i prehrane. Ne biste vjerovali, ali hrana koju unosite u svoj organizam uveliko može uticati na vaše zdravlje pa i na glavobolju.
Boli li vas glava učestalo svakako obratite pažnju na svoju prehranu, a koju hranu biste trebali izbjegavati saznajte u nastavku.
Sir
Sirevi sadrže tiramin odnosno aminokiseline koje su povezane s migrenama.
Čokolada
Mliječna čokolada može izazvati loš neurološki efekt.
Sladoled
Velik broj osoba, koje pate od učestalih glavobolja, je osjetljivo na hladne gutljaje i zalogaje. Stoga izbjegavajte hladne napitke i sladoled.
Prerađena hrana
Kobasice, salame, konzervirana hrana sadrže nitrate koji uzrokuju migrene.
Vino
Vino sadrži sulfate koji mogu biti uzrok snažnih glavobolja.