Slavni kuvar: Nikad ne naručujte “jelo na kašiku” koje vam konobar nudi
Pitajte koja je bila jučerašnja supa dana - savjetuje Gordon Remzi.
U restoranu nikada ne naručujte jelo “na kašiku” koje vam ponudi konobar, kaže slavni kuvar Gordon Remzi.
Slavnog kuvara Gordona Remzija teško je zadovoljiti i prevariti. Poznat po oštrom jeziku koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sa desetinama restorana i sedam Mišelenovih zvjezdica, otkrio je koje jelo nikada ne naručuje u restoranu. Riječ je o supi dana, koju će vam konobar u 90 odsto slučajeva preporučiti.
Restorani često ponovo koriste hranu koja je stara i predstavljaju je kao specijalitete, objašnjava Remzi za Town & Country. Kako kaže, ako vam konobar ponudi supu dana, najbolje je da mu postavite jedno pitanje i znaćete o čemu se radi.
-Pitajte koja je bila jučerašnja supa dana, prije današnjeg specijaliteta. Moglo bi da se desi da je to supa mjeseca – upozorava kuvar i dodaje da, pored ovog pitanja, često traži preporuku od konobara.
-Zavisi stvarno od restorana, ali konobari obično probaju većinu jela sa menija i mogu da vam pruže uvid u to šta je kuvar dodao ili šta lokalci vole. Putujući, dobio sam puno sjajnih preporuka od konobara – kaže Gordon Remzi koji je, podsjetimo, nedavno šokirao javnost kada je otkrio koji obrok bi poželeo, a da mu je posljednji.
Naveo je engleski doručak, piletinu na puteru, pileća krilca ‘Buffalo’, goveđi ‘wellington’ po sopstvenom receptu, džin i tonik ‘Monkey 47’, puding od karamele sa sladoledom od vanile, prženu ‘Mars’ čokoladicu i jela brze hrane američkog lanca In-N-Out. S obzirom na to da je često kritikovao brzu hranu, mnogi su se iznenadili kada su čili da bi Remzi za posljednji obrok u životu izabrao dupli hamburger, prenosi M0ndo.