Sočni mafini s jabukom su savršeni za dezert
Foto: Pexels

Sočni mafini s jabukom su savršeni za dezert

Ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.

Jaja i šećer izmiješajte, dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so.

Sastojci:

1 jaje,

100 g šećera,

60 g ulja

120 ml mlijeka

250 g brašna

1 prašak za pecivo,

prstohvat soli

200 g jabuka

2 kašičice mljevenog cimeta.

Priprema:

Jaja i šećer izmiješajte, dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so.

Dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu i na kraju umiješajte narendanu jabuku i cimet.

Smjesu rasporedite u kalupe za mafine u koje ste prethodno stavili papirne košarice. Pecite 30 minuta u rerni na 170 stepeni.

Ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.



KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)