VAŽNI SU ZAČINI Domaća pašteta, brz i ukusan doručak
Dovoljno je samo odlučiti hoće li baza biti riba, meso ili povrće te pomiješati željene sastojke u blenderu i servirati na hljebu.
Umjesto kupovne paštete možete vrlo lako pripremiti i onu u kućnoj radinosti.
Dovoljno je samo odlučiti hoće li baza biti riba, meso ili povrće te pomiješati željene sastojke u blenderu i servirati na hljebu.
Kako bi priprema bila što brža, iskoristite ostatke od dana prije.
Takođe, da bi pašteta bila što ukusnija, ne zaboravite na začine pa tako uz 31meso kombinirajte peršun, majčinu dušicu i korijandar, a uz ribu vlasac i ljutiku.
Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa
1 glavica luka
10 maslina
2 grančice majčine dušice
maslinovo ulje
3 kašike limunovog soka
so
Priprema:
Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana, ocijedite je, ali zadržite ½ šolje vode od kuhanja.
Pustite piletinu da se skroz ohladi, potom je isijecite na komadiće i stavite u blender, dodajte sve sastojke i pola šolje vode od kuhanja pilećih prsa.
Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ako je potrebno, dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa.