Veoma jednostavno: Recept za domaći majonez
Imajte na umu da domaći majonez može da stoji između 5 i 10 dana.
Svi znamo da majonez nije jedna od zdravih namirnica, čak štaviše ako se jede često može se reći da je nezdrava po naš organizam.
On sadraži dosta masnoće, šećera i aditiva, ali postoji i recept za domaću varijantu majoneza. On neće moći toliko dugo da vam stoji, ali je zato zdraviji od kupovne varijante.
Sprema se brzo i lako, a sve potrebne sastojke svaka domaćica uglavnom već ima u frižideru.
Sastojci:
1 jaje
mala kašika senfa
mala kašika jabukovog sirćeta
so i biber – po bašem ukusu
ulje – 250 ml
Priprema:
Uzmite jednu dublju posudu i i pomiješajte žumance, senf, jabukovo sirće i biber. Nakon toga sve lijepo umutite mikserom.
Posle dodajte malo po malo ulja i mutite sve vreme. Ako se desi vam tekstura bude dovoljno čvrsta – dodajte još malo ulja.
U drugoj činiji pomiješajte i umutite bjelance i so, a onda sipajte u smjesu koju ste dobili. Sve lijepo promiješajte i mutite mikserom par minuta.
Ostaje vam samo da prespete sve u jednu staklenu teglu i stavite u frižider. Imajte na umu da domaći majonez može da stoji između 5 i 10 dana.