ZA PRSTE POLIZATI Ukusni mafini krcati povrćem
Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru.
Ova hrana je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.
Sastojci:
4 jajeta
100 ml jogurta
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
150 g tvrdog sira
150 g praške šunke
4-5 kisela krastavca
2-3 pečene paprike
1 tikvica
Priprema:
Umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promiješajte, pa dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i so.
Sjedinite mikserom, pa u dobijenu smjesu dodajte sitno sjecaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i sjeckanu paprika .Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.
Dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Lijepo promiješajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili.
Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.