ZA PRSTE POLIZATI Ukusni mafini krcati povrćem
Foto: Pexels

ZA PRSTE POLIZATI Ukusni mafini krcati povrćem

Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru.

Ova hrana je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.

Sastojci:

4 jajeta

100 ml jogurta



100 ml ulja

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

150 g tvrdog sira

150 g praške šunke

4-5 kisela krastavca

2-3 pečene paprike

1 tikvica

Priprema:

Umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promiješajte, pa dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i so.

Sjedinite mikserom, pa u dobijenu smjesu dodajte sitno sjecaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i sjeckanu paprika .Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.

Dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Lijepo promiješajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili.

Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)