ZANIMLJIV RUČAK Lagana salata sa šampinjonima
Osim što su ukusne i jednostavne za pripremu, gljive su dobre za vaše zdravlje.
Gljive pomažu održavanju idealne težine. Evo brzog i jednostavnog recepta za laganu salatu u kojoj su zvijezda šampinjoni s grila.
Sastojci:
250 g šampinjona
zelena salata iceberg ili po izboru (miks zelenih salata tipa rikola, matovilac, kristal, putar)
2 šake kukuruza šećerca,
1 paradajz
10-ak kockica starijeg kruha
so
sok limuna
maslinovo ulje
bučino ulje
aceto balsamico
ružmarin
origano
Priprema:
Šampinjone začinimo soli, origanom i ružmarinom pa na naglo prepržimo na malo maslinovog ulja.
Ostavimo sa strane, a na istoj tavi popržimo kockice starog kruha koje smo prethodno prelili s malo bučinog ulja ili maslinovog ulja.
Sada dodamo i kukuruz da se isto zapeče, tj. pusti aromu. Sve istresemo sa strane.
Salatu narežemo na trake a paradajz na kockice. Slažemo na okrugli poslužavnik zelenu salatu kao podlogu pa na nju paradajz, šampinjone, kukuruz, okolo tostirani kruh.
Dodatno posipamo bučinim uljem i pokapamo sokom limuna i/ili aceto balsamicom za notu svježine i kiseline.
Po želji možete naribati i parmezan ili dodati kockice feta sira, piletinu s grila na prutiće.