ZANIMLJIV SAVJET Stavite jedan sastojak u palačinke i biće ukusnije nego ikad
Foto: Unsplash

ZANIMLJIV SAVJET Stavite jedan sastojak u palačinke i biće ukusnije nego ikad

Oplemeniće ukus palačinkama i učiniti ih najboljim dosad.

Jedan pomalo nevjerovatan sastojak učiniće da vaše palačinke budu sočne i mekane.

Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti nevjerovatno ukusnim.

Ako ste majstor u njihovom pripremanju, svakako možete isprobati da svom dobro proverenom receptu dodate ovaj tajni sastojak i vidite koliko će im promijeniti ukus. Nije zgoreg dodati i da je sasvim jeftino.



Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.

Upravo je ta masnoća “tajni” sastojak koji će oplemeniti ukus palačinkama i učiniti ih najboljim dosad.

Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Jednostavno, ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi, oko 30 minuta.

Pripremite teglicu ili posudu u koju ćete procjediti mast kroz cjediljku, da izbjegnete zagorjele komadiće slanine.

Kada se mast stvrdne i ohladi, zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).

Zatim pravite palačinke.

Zagrijte tiganj.

Umijesto da uljem ili maslacem premažete tiganj, dodajte masnoću od slanine.

Ispržite palačinke kao i obično.

Palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Filujte po želji i uživajte!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)